Pages

Thursday, 1 September 2022

Viimased!

Tuuride vahelisel päeval oleksime võinud käia Uffici galeriis, aga mina ei jaksanud enam kunsti vaadata. Seega lonkisime mööda linna ringi ja käisime üle jõe imelisi vaateid nautimas. Rännak nende vaadeteni oli muidugi korralik!

Firenze ajaloolised veiniaknad


Selle kirikuni ronisime 






Õhtul läksime nagu lubatud oma aperatiivikohta tagasi. 

Teise tuuriga sõitsime Val D'Orcia regiooni, mis on muuhulgas UNESCO kaitseala. Kui eelmine tuur jäi pigem Chianti piirkonda, siis nüüd sõitsime sealt veel Rooma poole edasi, sõit oli kuskil 2 tundi. Üllatuslikult olid vaated täiesti teistsugused ja me oleme väga rõõmsad, et ikka kaks tuuri võtsime. Sel tuuril me olime veits sotsiaalsemad, seetõttu nägime linnasid vähem ja jutustasime rohkem. Muideks meie giid oli brasiillane, kes elas Itaalias ja ta oli väga karm hilinemise osas - sa ei tohtinud hilinemisest isegi mõelda! 

Esimene peatus oli Montepulciano ja seal peaväljaku kõrval asuv veinitootja (Talosa) esindus, kus me vaatasime keldris ringi ja maitsesime Montepulciano veine. Muuseas oli nende veinikeldris ka ühe etruski haud. 

Linnake ise oli armas, kivine ja nõudis ronimist. Katsetasime kaks erinevat gelatokohta ära. 


Järgmine oli Pienza, kus on kuulduste järgi väga hea Pecorino juust. Linna vaated olid IMELISED! Muidugi oli linn ise ka nii armas, et ma tahaks tagasi minna, aga omajagu energiat ja aega võttis lihtsalt nende vaatepiltide endasse ahmimine. Sõime seal ka lõunat, ma tellisin polenta ja Pätu tellis jänese. Vaheldus missugune. 






Paarkümmend minutit edasi ootas meid järgmine veinitootja (Padeletti) ja kari sääski. Ma mõtlesin, et mind süüakse elusalt. Ja seejärel ronisime mööda Montalcino küla ringi. See ala elatub konkreetselt ainult oma maailmakuuksast Brunello veinist. Sellel alal on 5000 elanikku ja 250 viinamarjaistandust. Tehke omad järeldused :)












Õhtul ootasime restos lauda vähemalt 30 minutit. Ostsime ühe komplektmenüü ja ühe lisaprae, sealjuures komplektmenüü oleks pidanud 1 inimese kohta käima. Ma ei oska isegi kommenteerida neid portsjoneid ja ma olen väga õnnelik, et me võtsime ainult ühe komplekti. Kusjuures oma praest enamuse ma võtsin kaasa ja see ribi lõpetas mu lõunakukli vahel. Ebanormaalne. Pätu oli eeskujulik ja sõi kõik ära... 
Siin oli kõik veel okei

Siin läks juba käest ära

Kastani-karamelli magustoit :) 

Aga üldine küsimus. Kas keegi teab, miks itaallastele ei meeldi prilllauad? Miks peab iga kohviku vets alati nii kurb välja nägema?  

Igatahes meie tagasisõit kahe rongiga läks üllatavalt sujuvalt! Aga lennujaamas peale check-ini pidime kuumas koridoris üle 30 min seisma. Rooma lennujaam on väga modernse kodulehega ja meid jäi saatma vihm ja torm. 

Samme 20524
Temperatuur 16-30 😎
Parim hetk Montalcino kirikupargis ahhetamine. 


No comments:

Post a Comment