Pages

Thursday 7 October 2021

Esimesed mõtted Lissabonist

Teisipäeva hommikul võtsime suuna Lissaboni lennujaama. Vahepeal vaatasime ka Šveitsi lennujaama hinnasilte ja jõudsime järeldusele, et Tallinna lennujaam on mitmes mõttes toredam.

Esimesel lennul olime kõrvuti ja oli täitsa vahva. Teisel lennul istusime üksteise taga ja meie mõlema kõrval oli samast perest üks vanem ühe lapsega. Nagu õige lennureis, palju kisa ja tatistamist :) 

Maandunud, sekeldused metrookaartidega möödas, tulime kesklinnas soovitatud peatuses maha. Viimased 600 meetrit rühkisime järsult ülesmäge. Meie korter on Lissabonis Castelo de Sao Jorge lossi kõrval, seega suure künka otsas ja viimasel korrusel ka veel! Alguses tundus mõte 10 päeva nii kõrgel elamisest hirmus, aga kuna terve linn on nagunii künklik, tundub selline masohhism isegi sobilik. Pealegi on tegu nende vanima linnaosaga, kus on lõputuid väikseid kividest laotud tänavaid ja iga nurga taga vaateplatvorm. Google maps saab nendest tänavatest ja treppidest sama vähe aru kui meie, seega oleme juba päris palju kohti kogemata avastanud. 

Koroonaaja mesinädalad
Treppidest üles.. 


Ajavahe tõttu läks mul hommikul 5.30 uni ära ja peale kiiret hommikukohvi läksime päiksetõusu vaatama. Olgem ausad, meie naabritel on siin vanalinnas ka kanad ja kuked.. Seega oma osa varasel ärkamisel on hommikustel helidel. Avastasime mere äärest seismas kruiisilaevad, aga vähemalt olid pilved hajunud ja hommikust valgusmängu oli hästi näha. Paar pastel de natat hiljem olime valmis lähipäevadeks plaane paika panema. 








Käisime Lisboa cardist mõjutatuna järjest paar muuseumi ja vaateplatvormi läbi. Meeletu näljaga proovisime esimese kohaliku kiirtoidu, bifana ära. 

Nende keskväljak on nii suur, et mahutab ära kõigi pidustuste rahvamassid. 


Ilusad varbad 

Pätu katsumas ilusat varvast

Lift sõitmiseks kahe linnaosa vahel

Kõige kiirem toit linnas. Sõime seda kõnnitee äärel istudes, sest ümber putka oli mass. 


Päeva lõpetas keraamiliste plaatide muuseum. Linnapildis näeb iga nurga peal ilusaid värve ja mustreid ning see muuseum võtab nähtud silmailu hästi kokku. Imeilus! 





Lissabonis on päris mitu sellist konservipoodi. Neil on 28 erinevat kala ja mereandi konserveeritud ja nad on teinud sellest omaette kunstiteose. Perfektsed suveniirid kui reisid äraantava pagasiga. 

Kartul ja kala..nagu Eestis 


Samme esimesel päeval: 25 523
Kaloreid põletatud 3 pehme jäätise jagu.
Päeva tipphetk: hommikune päiksetõus

No comments:

Post a Comment